Ελληνική Βιολογική Σπιρουλίνα

Σχετικά με εμάς

Το 1991 ο κ. Ευάγγελος Κουλτσιάκης ξεκινάει την παραγωγή Σπιρουλίνας και είναι ο πρώτος Έλληνας παραγωγός στην Ευρώπη. Το 2004 ενώνουν τις δυνάμεις τους με την κ. Ελένη Τζίμπα και δημιουργούν την «Κουλτσιάκης Ε. & Τζίμπα Ε. Ο.Ε.», με στόχο την παραγωγή οπωροκηπευτικών υδροπονικής καλλιέργειας και το 2009 δημιουργούν την Ελληνική Βιολογική Σπιρουλίνα (πρώην Ελληνική Bio-Spirulina), μια πρότυπη μονάδα παραγωγής Σπιρουλίνας (Spirulina) στα Θερμά Νιγρίτας Σερρών. Η Ελληνική Βιολογική Σπιρουλίνα που παράγεται είναι η καλύτερη ποιοτικά σπιρουλίνα στον κόσμο, αφού παράγεται μέσα σε θερμοκήπια και δεξαμενές γλυκού νερού.

Σαν εταιρεία λαμβάνουν μέρος σε διεθνείς εκθέσεις και ερευνητικά προγράμματα. Δέχονται επισκέψεις από σχολεία και ιδιώτες, φίλους της σπιρουλίνας ή άτομα που θέλουν να την γνωρίσουν και να δούν από κοντά τα στάδια παραγωγής της. Η μονάδα είναι άμεσα επισκέψιμη από όλους τους φίλους της σπιρουλίνας και όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον τρόπο παραγωγής του πολύτιμου αυτού φύκους. Στόχος της εταιρείας είναι να γίνει η Νιγρίτα ένα παγκόσμιο κέντρο παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας Σπιρουλίνας.

Οι εγκαταστάσεις μας

Η Ελληνική Βιολογική Σπιρουλίνα καλλιεργείται αποκλειστικά στα Θερμά Νιγρίτας Σερρών, σε δεξαμενές που περιέχουν θερμομεταλλικά νερά, με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους, με θρεπτικά άλατα, χωρίς εντομοκτόνα και συντηρητικά. Οι δεξαμενές παρακολουθούνται καθημερινά από εξειδικευμένα άτομα τα οποία φροντίζουν να ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο αναπαράγεται η σπιρουλίνα καθώς και την άριστη ποιότητά της πριν την συγκομιδή της. Όταν τα αποτελέσματα των μετρήσεων δείξουν πως η σπιρουλίνα είναι πλέον έτοιμη για συγκομιδή, αντλείται με τη βοήθεια παλμικής αντλίας και καταλήγει σε έναν παλμικό διαχωριστή όπου και διαχωρίζεται η βιομάζα της σπιρουλίνας από το υγρό. 

Έπειτα μαζεύεται σε ειδικούς κουβάδες για τρόφιμα και στη συνέχεια απλώνεται στους πάγκους του ξηραντηρίου για να μπορέσει να στεγνώσει και να δημιουργηθεί η φλούδα της σπιρουλίνας. Από εκεί και έπειτα η φλούδα υπόκειται την απαραίτητη επεξεργασία για την τελική μορφή της από την νέα στον χώρο, μεταποιητική εταιρεία, Spirulina Line. Η παραγωγή της Ελληνικής Βιολογικής Σπιρουλίνας γίνεται στα Θερμά στη Νιγρίτα Σερρών. Είναι ένας τόπος ευλογημένος με πλούσιο γεωθερμικό πεδίο, γεγονός που καθιστά εφικτή την αναπαραγωγή της σπιρουλίνας κάτω από ιδανικές συνθήκες.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η σπιρουλίνα που παράγεται στο συγκεκριμένο μέρος θεωρείται η καλύτερη ποιοτικά σπιρουλίνα στον κόσμο.

Καλάθι αγορών